Berg&Dal, Isadou & JawJaw - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Astrid Kersten - WaarBenJij.nu Berg&Dal, Isadou & JawJaw - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Astrid Kersten - WaarBenJij.nu

Berg&Dal, Isadou & JawJaw

Door: AstridKersten

Blijf op de hoogte en volg Astrid

06 Juni 2012 | Suriname, Paramaribo

Op dit moment zit ik alleen in het appartement, eindelijk weer eens tijd voor een verslagje om jullie op de hoogte te brengen van mijn belevenissen.

Vandaag helaas Mark weer moeten uitzwaaien op het vliegveld, niet leuk dat we twee keer afscheid moeten nemen deze 3 maanden! Maar dat heb ik zeker over voor de leuke afgelopen twee weken die we gehad hebben. Ik heb in deze twee weken zoveel meer van Suriname gezien dan de weken ervoor.

Onze eerste trip was naar het nature resort Berg & Dal, met Corine, Gerald en Marlie. Dit is een luxe vakantiepark midden in de jungle. Samen met Mark had ik een supermooi huisje midden tussen de bomen. Gelukkig was het niet primitief, voor beestjes zijn we dus niet echt bang geweest. Daar hebben we lekker gezwommen aan het zwembad, cocktailtjes gedronken en lekker gegeten. Ook hebben we de Canopy gedaan. Daarbij ga je met een kabelbaan van de ene naar de andere boom in de Jungle. Echt heel erg mooi om te zien. Het toppunt was de kabelbaan over de Suriname rivier, wat heb je dan mooi uitzicht! Jammer dat het zo snel al was afgelopen..

Wij hadden Berg&Dal geboekt bij ‘Kersten Hospitalities’, dus mijn achternaam vonden ze daar dus telkens wel grappig.
De laatste dag hebben we een ritje gemaakt in een korjaal, waarbij we verschillende marrondorpjes langs de rivier passeerden. Foto’s maken mocht daar niet, dat stellen de bewoners niet op prijs.

De tweede tour die we hebben gedaan, was naar het vakantie eiland Isadou met de stroomversnellingen en het jungledorpje JawJaw, met Corine, Gerald en de papa van Corine. Isadou was heel wat primitiever dan Berg&Dal. Een hutje met veel kieren en gaten waar beestjes door naar binnen konden kruipen. De geur van de bedden was ook niet bepaald prettig, evenals douchen met ijwater. Maargoed, we hadden wel een leuke gids: Fenski. Deze man heeft meegewerkt aan ‘echte meisjes in de Jungle’ en wist echt heel veel te vertellen over van alles en nog wat. Helaas was spinnen vangen zijn grootste hobby, een vogelspin hebben we dan ook van erg dichtbij gezien.
Het was erg interessant om te zien hoe de mensen overleven in de jungle. Hun ‘supermarkt’ is het nabijgelegen boseilandje, waar ze kruiden, geneesmiddelen, vlees, etc. halen. Erg leuk om te zien. Wel is het overduidelijk dat de man boven de vrouw staat in die cultuur. Zo moeten vrouwen elke dag een kruidenbadje nemen, om de boel strak te trekken en lekker te laten ruiken van onderen. ‘De man wil immers wel een lekker ruikende, schone vrouw’. Ook is het heel normaal als een man meerdere vrouwen heeft..

De stroomversnellingen naast Isadou vond ik erg mooi, en ik was blij dat we er een verfrissende duik in konden nemen, het weer zat ons zeker mee! De hele tijd zon gehad. Toen wij aan het zwemmen waren, zijn er wel een aantal foto’s van ons genomen door voorbij varende korjalen met Surinamers er in. Een stelletje Bakra’s in bikini’s is toch wel een bezienswaardigheid..

Ik was blij dat we maar een nacht op Isadou verbleven, dat primitieve is toch niet echt iets voor mij, vooral toen ik wist dat er vogelspinnen loslopen op het eiland!

Verder hebben we nog erg veel leuke dingen gedaan de afgelopen twee weken. We zijn gaan zwemmen, hebben een Sunset & Dolphin trip gedaan waarbij we heeel veel dolfijnen hebben gezien en een mooie sunset, we zijn gaan winkelen in de Hermitage en Maretraite mal, zijn naar de Paramaribo Zoo geweest, naar de bioscoop geweest, lekker uiteten geweest, etc. etc.
Het waren superleuke dagen met mn lieve schat.

De komende weken gaan we weer hard knallen voor school, zorgen dat we afstuderen. Hopelijk heb ik jullie weer een beetje op de hoogte gebracht. Het is niet zo’n lang verhaal geworden als ik dacht. Het is moeilijk om alle dingen die ik meemaak te onthouden, het zijn er zoveel! Ik probeer weer een aantal foto’s te uploaden, maar als jullie ze allemaal willen zien moeten jullie even naar mijn facebook!

Veel liefs van mij

• 06 Juni 2012 - 04:43

Ger:

fijn om te lezen dat jullie een fijne tijd gehad hebben! Veel succes in het laatste stuk hard werken!

• 06 Juni 2012 - 05:27

Marleen:

Wat fijn om weer een verslag te lezen schat. Op dit moment is jouw schatje waarschijnlijk alweer in Nederland aangekomen. Doe je best de laatste weekjes en geniet er nog maar van daar.

• 06 Juni 2012 - 08:18

Opa En Oma:

wij vonden het een heel leuk verslag en mooie foto,s.

• 06 Juni 2012 - 14:14

Margo:

Hey, ik dacht al...een reisverslag....zal Mark weer weg zijn? :)
    Maar leuk om te lezen wat jij/jullie allemaal meemaken zeg! Dat filmpje van de dolfijnen heb ik bij Mark zien staan, leuk hoor!
    Nou, succes met knallen voor het afstuderen, gaat wel goed komen toch?!
    Liefs van Margo

• 06 Juni 2012 - 20:48

Janet:

Hee Astrid,
    Wat fijn weer iets van jou te lezen. Ik dacht al... die Astridis van de aardbodem verdwenen, maar ik begrijp het wel hoor. Mark was bij jou en je had vakantie. Zo te lezen heb je een geweldige tijd gehad en super veel gezien. Leuk hoor!
    Werk ze nog. Veel succes de komende weken.

• 14 Juni 2012 - 22:21

Vul Hier Je Naam In.:

Vul hier je reaHeyden Astrid , Mooi om te lezen wat je zoal meemaakte zo ver weg; zo lijn

• 14 Juni 2012 - 22:27

Vul Hier Je Naam In.:

Hey Astrid, Even laten weten dat ook wij jouw reisverslagen volgen. Super dat je zoveel ervaringen mag opdoen, dat je jouw ouders en Mark hebt mogen begroeten zo ver weg en dat je de laatste weken nog even flink ertegen aan wil gaan! Heel veel liefs, Raymond en Mirjam

• 21 Juni 2012 - 07:08

Wilma-Peter-An-Stef:

Hoi Astrid,
    Eindelijk tijd om te lezen na de verhuizing hier van opa en oma hier! Wij worden natuurlijk op de hoogte gehouden via Annelies.
    Wat een leuk verslag en wat hebben jullie veel gezien!! Leuk, hoor!
    Lees net, dat er zo'n storm is geweest in Suriname, hopelijk heb je er niet veel last van gehad?!
    Heel veel succes met de laatste loodjes en tot gauw, je kan gaan aftellen!!
    Veel lieve groeten uit Veldhoven